Perquè Poma? Perquè Violeta?

Poma, perquè els exercicis estableixen un cicle circular, parteixen dels autors i arriben fins el lector. Violeta, perquè aquest color ens suggereix moltes possibilitats literàries. La Poma Violeta sorgeix, es desenvolupa i torna al seu inici, als seus orígens: els tallers d’escriptura creativa. La necessitat de connectar els diferents integrants dels diferents grups entre si i l’objectiu de establir un punt de visualització del treball que duen a terme va generar la idea de impulsar aquets espai virtual on tenen cabuda els diferent exercicis que puguen estar subjectes a publicació, sempre partint del criteri comú entre professora i alumne. L’exercici troba així, finalment, un punt de sortida per tal de viatjar a altres espais i altres sensibilitats.

La Poma Violeta compleix, a més, la funció d’establir un vincle entre els incipients lletraferits, els autors potencials o persones a les quals, simplement, els agrada escriure que participen dels tallers d’escriptura creativa -batejats com #bogeriacreativa-, i que volen compartir amb els seus companys i amb possibles lectors que puguen aguaitar encuriosits a aquest espai per tal de llegir les seues històries, contes, textos, poesies, proses, pensaments i tot un innumerable seguit de mots de que composen la nostra galàxia.... violeta, per descomptat. "Alícia Coscollano"


Hi ha dies en que la gent més jove et mou i et conmou amb imatges molt potents. Avui, 27 del 10 de 2015, hem parlat del surrealisme, he llegit poemes de Breton i Artaud, i un de Picasso.

Andreu i Emma han fabricat un poema de manera conjunta. Ha estat tota una experiència.

       
            Poemia

"Piel de plátano de jacaranda
azul como un rebaño cíclope

encapuchado por su belleza.

Testaruda langosta que emite aguarrás
perro perseverante marginado por su evolución
empeña intelecto por bautizar pulgas

La guarida del plancton se tensa y se tiñe
de color uva fugaz"


Emma y Andreu



No cal envejar res als surrealistes francesos ;-)