Perquè Poma? Perquè Violeta?

Poma, perquè els exercicis estableixen un cicle circular, parteixen dels autors i arriben fins el lector. Violeta, perquè aquest color ens suggereix moltes possibilitats literàries. La Poma Violeta sorgeix, es desenvolupa i torna al seu inici, als seus orígens: els tallers d’escriptura creativa. La necessitat de connectar els diferents integrants dels diferents grups entre si i l’objectiu de establir un punt de visualització del treball que duen a terme va generar la idea de impulsar aquets espai virtual on tenen cabuda els diferent exercicis que puguen estar subjectes a publicació, sempre partint del criteri comú entre professora i alumne. L’exercici troba així, finalment, un punt de sortida per tal de viatjar a altres espais i altres sensibilitats.

La Poma Violeta compleix, a més, la funció d’establir un vincle entre els incipients lletraferits, els autors potencials o persones a les quals, simplement, els agrada escriure que participen dels tallers d’escriptura creativa -batejats com #bogeriacreativa-, i que volen compartir amb els seus companys i amb possibles lectors que puguen aguaitar encuriosits a aquest espai per tal de llegir les seues històries, contes, textos, poesies, proses, pensaments i tot un innumerable seguit de mots de que composen la nostra galàxia.... violeta, per descomptat. "Alícia Coscollano"


Ejercicio: disparador.
Disparador:  ¿ Porque los ascensores no se llaman descensores ? 


                                                     
No se sabe si es por miedo, contradicción, o por coherencia pero el humano todos estos sentimientos los lleva al lenguaje. Por eso hay muchas palabras que le asignamos un significado que puede estar incompleto, o puede no reflejar todo su uso.
Por ejemplo es el caso de los ascensores. ¿Por qué les llamamos así y no descensores?
Porque tal vez nos da pánico, saber que salimos del súper y tomamos un ascensor para descender hasta el parking del coche. Hasta el fondo de la tierra, hasta el infierno, hasta nuestro propio infierno.
Tal vez fue por esto que preferimos llamarlo ascensor, porque preferimos subir al cielo, al nuestro, al que podamos. Pero siempre preferimos escalar. Escalar, subir, ir más allá, hacia arriba.
Lo que no tenemos claro, o aun no entendimos, es que descender no tiene porqué ser negativo. Porque si descendemos hasta la magma misma de nuestro ser podemos reencontrarnos. Podemos llegar hacía la profundidad que solo nos llevaría hacía una elevación total. Que en esa cápsula de acero llamada ascensor no llegaríamos jamás.
Quizá solo se trata de esto, de ascender y descender desde todas nuestras capas hasta llegar a nuestra alma.



Marcela.  (Argentina). Vinaròs.